Alkuperäinen ohje: Limellä maustettu lohilasagne / KG 5/2010
Annoksia n. 4-6 kpl, n. 720-480 kcal/annos 1 dl vehnäjauhoja 7 dl kevytmaitoa 200 g yrttimaustettua tuorejuustoa (rasvaa 15 %) 0,5 limetin mehu + raastettu kuori suolaa mustapippuria 400 g lohta 1 x purjosipuli 1 x keltainen paprika oliiviöljyä 0,5 limetin mehu 0,5 dl valkoviiniä kasvisfondia suolaa sitruunapippuria tuoretta basilikaa silputtuna emmentaljuustoraastetta (17 % rasvaa) täysjyvälasagnelevyjä pinaattilasagnelevyjä Juustokastike Vehnäjauhot vatkataan ensin huolellisesti kylmän maidon joukkoon kattilassa, jonka jälkeen kiehauta kastike koko ajan sekoittaen. Maito palaa erittäin helposti pohjaan, eli sitä todellakin kannattaa sekoittaa huolella jatkuvasti. Kun kastike on paksuuntunut, ota pois lämmöltä ja lisää mausteet sekä limetin kuoren raaste ja mehu. Sekoita ja laita lämpimälle levylle (joka on jo pois päältä) odottamaan. Muista välillä käydä vielä sekoittamassa kastiketta. Lohikastike Silppua purjo pieneksi ja kuullota öljyssä syväreunaisessa pannussa. Älä kuitenkaan ruskista. Kun purjosilppu on kuullottunut, lisää kuutioitu paprika ja kypsennä hetken aikaa. Pilko lohipala kuutioiksi ja lisää se pannulle. Paista kunnes lohi alkaa olla kypsää ja lisää suola, pippuri ja fondi. Kaada joukkoon vielä viini ja purista sekaan limetin mehu, pienennä lämpöä ja anna kastikkeen muhia hetken aikaa. | Vinkkejä:
Pihistä:
Panosta:
|
Kasaaminen
Uuninkestävä vuoka kannattaa öljytä kevyesti ensin. Paras vuoka on sellainen, joka leveydeltään vastaa suunnilleen lasagnelevyn pidempää sivua, jolloin niitä on helppo asetella vuokaan rinnakkain. Kaada pohjalle vähän juustokastiketta ja lado sen päälle kerros täysjyvälasagnelevyjä. Tämän päälle kaada puolet lohikastikkeesta sekä lisää juustokastiketta. Keskimmäinen kerros muodostuu pinaattilasagnelevyistä, jonka päälle loput lohikastikkeesta sekä lisää juustokastiketta. Päälimmäiseksi vielä kerros täysjyvälasagnelevyjä ja loput juustokastikkeet. Levitä pintakerros peittämään lasagnelevyt (sillä muuten ne rullautuvat uunissa) ja ripottele päälle vielä kourallinen juustoraastetta. Paistetaan 180 asteisessa uunissa noin 45 min ja anna vetäytyä uunista ottamisen jälkeen hetken aikaa ennen tarjoilua.
Kaveriksi lasagnelle pala patonkia, vihreää salaattia sekä esim. Rosewood Semillon Chardonnay -valkoviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti